АГРОТЕХНІКА ВИРОЩУВАННЯ КУКУРУДЗИ ЦУКРОВОЇ

0
117

Батьківщиною цукрової кукурудзи є Америка, де  вона вважається однією із провідних культур. Її використовують у стадії молочно-воскової зрілості у відвареному, замороженому, сушеному і консервованому вигляді.

Батьківщиною цукрової кукурудзи є Америка, де  вона вважається однією із провідних культур. Її використовують у стадії молочно-воскової зрілості у відвареному, замороженому, сушеному і консервованому вигляді. За поживністю цукрова кукурудза перевершує зелений горошок, однак потрібно пам’ятати, що в стадії технічної (молочно-воскової) стиглості кукурудза перебуває упродовж 2-3 днів і запізнення зі збиранням різко знижує її споживчі якості через зниження відсотка вмісту цукрів і збільшення відсотка крохмалю.
Цукрова кукурудза (Zea mays saccharata) — однорічна рослина, що належить до сімейства злакових. Рослина однодомна, роздільностатева, тобто тичинкові і маточкові квітки перебувають  у   різних  суцвіттях. Зерно у фазі молочної стиглості добре виповнене, гладеньке. При дозріванні, завдяки високому вмісту цукрів у період молочно-воскової стиглості, зерно стає склоподібним і зморшкуватим. Стебло кукурудзи досягає висоти від 1 до 3,5 м. Висота стебла — показник скоростиглості. Більш пізньостиглі  гібриди — високорослі, скоростиглі — низькорослі.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here