«Технології та інновації: ягідництво та переробка» розкажуть міжнародні експерти 14-15 грудня у Львові

0
36

Як створити максимально повну модель успішного бізнесу на ягодах, учасникам Всеукраїнської конференції «Технології та інновації: ягідництво та переробка» розкажуть міжнародні експерти 14-15 грудня у Львові Місцем проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції обрана Західна Україна – регіон, де успішно розвиваються і ягідництво, і переробка ягід.

Як створити максимально повну модель успішного бізнесу на ягодах, учасникам Всеукраїнської конференції «Технології та інновації: ягідництво та переробка» розкажуть міжнародні експерти 14-15 грудня у Львові Місцем проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції обрана Західна Україна – регіон, де успішно розвиваються і ягідництво, і переробка ягід. 14 грудня у Львові відбудеться надзвичайно насичений знаннями, успішним досвідом ягідників та переробників, новими технологіями та інноваційними підходами конференц-день.

Головні теми — успішне ягідництво, способи переробки ягід та експорт продукції. У програмі – виступи представників провідних європейських компаній, наукових інститутів, виробників засобів захисту та живлення, плодорозсадників, експертів ягідного ринку, а також майстер-класи з догляду за лохиною високорослою та іншими культурами.

В рамках конференції планується масштабна виставка європейських і українських компаній, які презентуватимуть найсучасніші технології догляду за ягідником і переробки ягідної продукції.

Традиційно організатор конференції — видавничо-інформаційний проект «Технології та Інновації» проводить виставку-презентацію напоїв на базі ягід, фруктів та меду, а також продуктів харчування, виготовлених із застосуванням ягід. Відбудеться Дегустаційний конкурс напоїв у форматі «Народна дегустація», переможці якого будуть удостоєні почесних нагород.  Програма конференції «Технології та інновації: Ягідництво та переробка» формується за принципом відбору найактуальніших тем, які допоможуть створити максимально повну модель успішного бізнесу на ягодах.

Потужний блок експертів презентуватиме польський досвід ведення ягідного бізнесу, відомий у світі як найбільш прогресивний. Сьогодні Польща є одним зі світових лідерів експорту ягід, лідером в Європі за насадженнями лохини. Як виростити урожай європейської якості та адаптувати свій ягідний бізнес до євровимог, порадять досвідчені польські експерти доктор Павел Кравець, доктор Мирослав Коженьовський (Bayer), професор Лєшек Орліковський, Кфиштоф Саак (Agronom Plants), Марек Ямри (Haygrove ), Томаш ШУЛАВІ (Ceres International Sp. z o.o), професор Збігнєв Ярош.

Ефективний захист від хвороб та шкідників є одним із ключових умов для отримання якісного урожаю. Про те, як захистити свій ягідник, розповість доктор Мирослав КОЖЕНЬОВСЬКИЙ, провідний менеджер з фруктів та овочів компанії BAYER — одного зі світових лідерів у виробництві засобів захисту рослин, який виступить Головним Технологічним партнером конференції. Професор Інституту садівництва Лєшек ОРЛІКОВСЬКИЙ, автор або співавтор близько 300 наукових публікацій та близько 700 статей про хвороби та шкідників рослин, голова секції біологічного контролю хвороб рослин та нових патогенних організмів, виступить на тему: «Хвороби та шкідники чорниці високорослої та жимолості, і як з ними боротися». Представник компанії Agronom Plants Кфиштоф СААК розповість, як вибрати якісний посадковий матеріал для ягідника.

Окремі виступи будуть присвячені особливостям вирощування конкретних ягідних культур. Відомий польський вчений, засновник гучного ягідного проекту Malinowe Factory доктор Павел КРАВЕЦ поділиться своїм інноваційним досвідом вирощування малини, на свіжий ринок і для переробки, презентує нові сорти та їх агрономію. Про  економічно ефективні технології для вирощування полуниці, малини та чорниці у плівкових теплицях розповість Марек ЯМРИ, менеджер з продажів компанії  Haygrove. З ефективними рішеннями вирощування лохини, чорници, суниці, малини в кокосовому субстраті, захисту від бур’янів, вітру, птахів та системами фіксації познайомить Томаш ШУЛАВІ, директор з розвитку Ceres International Sp. z o.o . Темі «Інтенсивне вирощування суниці: секрети успішних врожаїв. Досвід проведення точного запліднення у Польщі та Україні» буде присвячений виступ професора факультету садівництва та ландшафтного дизайну Люблінського університету соціальних наук Збігнєва ЯРОША.

Відомий український експерт, кандидат сільськогосподарських наук, заступник директора Інститута садівництва НААН України Олександр ЯРЕЩЕНКО зупиниться на особливостях вирощування найперспективніших нішевих культур: жимолості, аґрусу, порічки, ожини тощо.

З досвідом українського ягідного стартапу та найчастішими помилками, які роблять початківці ягідного бізнесу, ознайомить Микола СТЕЦЬКІВ, представник фермерського господарства «Файна Беррі».

Один з перших ягідних кооперативів України «Агровесна» поділиться успішним досвідом роботи в кооперації. Кооператив зараз налічує 12 членів і 500 гектарів землі під суницею садовою, малиною, лохиною та смородиною. З презентацією «Якісний посадковий матеріал – основа розвитку успішного ягідного бізнесу. Досвід ведення ягідництва у кооперації. Створення сучасного українського розсадника на базі кооперативу ТОВ «Кооператив «Агровесна» виступить Ірина БАРЗО, агроном «Української Ягідної Гільдії».

Один з найважливіших моментів закладання ягідника – підбір посадкового матеріалу.

Тому цю тему організатори конференції не обійшли увагою. Так, про якісний садивний матеріал як одну зі складових при закладанні плантації чорниці високорослої розповість Олег БАЗЮК, директор компанії «Долина Агро».

Як уберегти врожай від кліматичних колізій за допомогою сучасних технологій зрошення, розповість Владислав РАЗКЕВИЧ, директор ТОВ «Евкаліпт Р».

Про застосування сучасних препаратів у ягідництві розповість Олександр БИКОВСЬКИЙ, директор компанії «Агрісол». З італійським досвідом захисту та збільшення врожаю лохини та інших культур, а також результати використання інноваційних технологій у Норвегії та Південній Америці ознайомить учасників Конференції Giuseppe BORRACCI, представник компанії Serroplast.

Українським фермерам варто пам’ятати, що перед тим, як обирати посадковим матеріал, стратегію догляду за ягідником та методи збору і фасування, слід добре розуміти, які є вимоги до ягід на міжнародному експортному ринку. В цій ситуації допоможе розібратися Валерій ЛЯШИНСЬКИЙ, технічний директор компанії «Розетта Агро».

Тема переробки ягід – одна з центральних тем Конференції. Адже правильне зберігання і високотехнологічна переробка продукції ягідника — запорука успіху компанії на ринку. Обладнання для переробки ягід та фруктів в цьому блоці представить Артем ПИСАРЕВ, старший менеджер з продажів компанії «СМС» (Україна). Про технологію для шокової заморозки, яка гарантує стандарт якості, розповість Юрій ЯЦИНИН, директор ТОВ «СВ-Холод Захід Плюс».

Вже традиційно в ході Всеукраїнської конференції «Технології та інновації: ягідництво та переробка» відбудеться круглий стіл від Генерального Юридичного партнера «Сертифікація ягідного виробництва. Створення і захист бренду. Врегулювання суперечок».

На другий день конференції, 15 грудня, відбудеться бізнес-тур в м. Долина (Івано- Франківська обл.), до сертифікованого розплідника in-vitro саджанців чорниці високорослої (лохини) «Долина Агро», і на лохинову плантацію Віктора ДИТИНКО, де пройде майстер-клас із зимової обрізки лохини від відомого білоруського ягідника Олександра БЕРЕЗІНА (ФГ «Берклі»).  До участі в конференції долучаться й інші експерти з вирощування, переробки та збуту ягід. Учасники конференції дізнаються про тенденції ринку, особливості збуту ягід, сертифікацію ягідного виробництва, створення та захист бренду. Реєстрація для участі в конференції триває! Конференція відбудеться за сприяння Міністерства аграрної політики і продовольства України, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської і Закарпатської державних адміністрацій. Підтримку конференції надають ГС «Укрсадпром» і Гільдія медоварів України.

Генеральний Технологічний партнер – BAYER

Головний Ягідний партнер – «Кооператив «Агровесна»

Головний Діловий партнер – «Долина Агро»

Генеральний Юридичний партнер – патентно-правова фірма «Пахаренко і партнеры».

Науковий патронат конференції здійснює Інститут садівництва Національної Академії аграрних наук України.

Головний Інформаційний партнер — журнал «Ягодник» (Україна+Польща)

Генеральний Медіа-партнер – журнал Jagodnik (Польща)

Информаційний партнер – портал «Шувар Info»

Умови участі та реєстрація на конференцію – на сайті http://forum.techdrinks.info/

ПРОГРАМА

Всеукраїнської науково-практичної конференції «Технології та інновації: ягідництво і переробка».

14-15 грудня 2017 року, м.Львів, Україна, Львівський коледж ресторанного сервісу та туризму (вул. І. Пулюя, 36)

 

08:00 – 9:00
Реєстрація учасників. Запис учасників бізнес-туру.
Початок роботи виставки-презентації обладнання, технологій і матеріалів та продукції для садівничої та переробної галузей.
Кава-брейк.

09:00 — 17:00
Виставка-презентація обладнання, технологій і матеріалів та продукції для ягідництва, садівництва і переробної галузі.
В рамках заходу — Мобільний Музей підробок Українського альянсу по боротьбі з підробками і піратством у рамках соціальної акції «Я купую справжнє! Я не купую підробок!» просвітницької кампанії «Дні боротьби з підробками та піратством в Україні».
Працює стенд із передплати на журнали проекту «Технології та Інновації». Акція для учасників конференції: знижка 10% на повний комплект журналів.

09:00 – 09:20
Відкриття Конференції. Вітання від організаторів і партнерів.

Вітальне слово:
Катерина КОНЄВА, Надія ЯЩУК – засновники інформаційно-видавничого проекту «Технології та Інновації», організатори конференції.
Антоніна ПАХАРЕНКО-АНДЕРСОН, віце-президент з питань інтелектуальної власності Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine), генеральний директор патентно-правової фірми «Пахаренко і партнери» — Генеральний Юридичний партнер конференції;
Вадим СКОРОХОД, директор ТОВ «Українська Ягідна Гільдія», член ТОВ «Кооператив «Агровесна» (Україна) – Головний Ягідний партнер конференції.

09-25 – 10-00
СЕКЦІЯ 1.

Обговорення ситуації в ягідній галузі України і світу. Перспективи українського ягідництва.

Модератор – Катерина КОНЄВА, головний редактор видавництва «Технології та Інновації».

«Ситуація в українському ягідництві». Дискусія з актуальних питань у галузі ягідництва. Віктор КОСТЕНКО, начальник відділу розвитку садівництва, виноградарства та виноробства Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Міністерства аграрної політики та продовольства України;

«Державна підтримка ягідництва». Наталія ХМИЗ, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації;

«Ринки та стратегії: можливості проти ризиків». Ірина КУХТІНА, керівник асоціацій «Інноваційне фермерство і кооперація», «Ягідництво України».

10:05 – 13:30
СЕКЦІЯ 2. Сучасні технології ягідництва – гарантія успішного ягідного бізнесу.

Модератор Катерина ЩЕРБАЧЕНКО, редактор проекту «Технології та Інновації».

«Польський досвід ягідництва: інновації + традиції». Доктор Мирослав КОЖЕНЬОВСЬКИЙ, провідний менеджер з овочів та фруктів компанії Bayer в Центральній та Східній Європі, міжнародний експерт (Східна Європа).

«Якісний садивний матеріал як одна із складових при закладанні плантації чорниці високорослої». Олег БАЗЮК, директор компанії «Долина Агро» (Україна).

«Сучасне вирощування малини: на свіжий ринок і для переробки. Нові сорти та агрономія». Професор Павел КРАВЕЦ, міжнародний експерт ринку ягід (Польща).

«Якісний посадковий матеріал – основа розвитку успішного ягідного бізнесу. Досвід ведення ягідництва у кооперації. Створення сучасного українського розсадника на базі кооперативу ТОВ «Кооператив «Агровесна». Ірина БАРЗО, агроном «Української Ягідної Гільдії» (Україна).

«Хвороби та шкідники чорниці високорослої та жимолості, і як з ними боротися». Лєшек ОРЛІКОВСЬКИЙ, професор Instytut Ogrodnictwa, Skirniewice (Польща).

«З досвіду застосування стимуляторів і регуляторів росту в системі добрив на ягідних культурах». Олександр БИКОВСЬКИЙ, менеджер компанії «Агрісол» (Україна).

«Як вибрати якісний посадковий матеріал для ягідника». Кшиштоф САК, агроном компанії Agronom Plants (Польща).

«Економічно ефективні технології для вирощування полуниці, малини та чорниці у плівкових теплицях». Марек ЯМРИ, менеджер з продажів компанії Haygrove (Польща).

«Ефективні рішення щодо вирощування ягідних культур (лохина, чорниця, суниця, малина) – вирощування в кокосовому субстраті, захист від бур’янів, вітру, птахів, системи фіксації». Томаш ШУЛАВІ, директор з розвитку Ceres International Sp. z o.o (Польща).

«В українських ягід на міжнародному експортному ринку яскраві перспективи. Але які вимоги?». Валерій ЛЯШИНСЬКИЙ, технічний директор компанії «Розетта Агро».

13:30 – 14:30
ОБІД

15:30 – 18:30
Презентація напоїв – ягідних і плодово-ягідних соків, вин, наливок, настоянок, сидрів, квасу, лікерів, медових вин і т.д.
Презентація продуктів, виготовлених на базі і з додаванням ягід та меду.

«Народна дегустація» напоїв і продуктів харчування. Голосування учасників і визначення переможців «Народної дегустації».

14:30 – 15:30
СЕКЦІЯ 2.

Круглий стіл від Генерального юридичного партнера конференції ППФ «Пахаренко і партнери»: «Інтелектуальна власність, як основа успішного ягідного бізнесу».

Модератор — Вероніка БЕРЕЗАНСЬКА, координатор з підтримки громадських проектів компанії «Пахаренко і партнери» та Українського альянсу по боротьбі з підробками і піратством, голова комісії з питань інтелектуальної власності та недобросовісної конкуренції ICC Ukraine.

Спікери: заступник начальника відділу торговельних марок Анастасія МІНДРУЛ, радник Ольга КОЦЮБАЛЬСЬКА, юрист Ігор АЛФЬОРОВ.
Бонус від спікерів — експрес-відповіді на питання будь-якої складності.

15:30 – 18:00
СЕКЦІЯ 3.

Правильне зберігання і високотехнологічна переробка продукції ягідника — запорука успіху компанії на ринку.

«Інтенсивне вирощування суниці: секрети успішних врожаїв. Досвід проведення точного запліднення у Польщі та Україні». Збігнєв ЯРОШ, професор факультету садівництва та ландшафтного дизайну Люблінського університету соціальних наук (Польща).

«Інноваційна технологія для захисту та збільшення врожаю лохини та інших культур. Досвід використання технології у Норвегії та Південній Америці». Giuseppe BORRACCI, компанія Serroplast (Італія).

«Досвід ягідного стартапу: на помилках учаться». Микола СТЕЦЬКІВ, ФГ «Файна Беррі».

«Обладнання для переробки ягід та фруктів». Артем ПИСАРЕВ, старший менеджер з продажів «СМС» («Системи модернізації складів»), (Україна).

«Сучасні технології запилення ягідних культур, або Все можуть джмелі». Богдан МАЗНИЦЬКИЙ, виконавчий директор компанії «Жива країна» (Україна).

«Шокова заморозка гарантує стандарт якості». Юрій ЯЦИНИН, директор ТОВ «СВ-Холод Захід Плюс».

«Перевагу – нішевим культурам: жимолость, ожина, аґрус або червона смородина?!». Олександр ЯРЕЩЕНКО, заступник директора з наукової роботи, кандидат сільськогосподарських наук Інституту садівництва Української Національної академії аграрних наук (НААН).

«Закладка ягідника. Без зрошення не обійтися. Кліматичні колізії і як уберегти від них урожай». Владислав РАЗКЕВИЧ, директор ТОВ «Евкаліпт Р».

«Механізація процесів вирощування сучасних ягідників». Тихін ЄВТУШЕНКО, голова правління фірми «Українська овочева компанія (UVC)».

«Ферментативні технології зміцнення структури ягід». Костянтин Королюк, керівник напрямку компанії «А-Профі» (Україна).

18:00 – 18:30
Підведення підсумків Конференції. Заключне слово від організаторів – Катерина Конєва, Надія Ящук – засновники інформаційно-видавничого проекту «Технології та Інновації».
Розіграш лотереї від компаній-партнерів.

19:00 – 21:00
Фуршет. Розважальна програма

20:00 – 20:30
Церемонія нагородження переможців «Народної дегустації» напоїв на базі ягід і фруктів.

День 2-й, 15 грудня

Бізнес-тур у м.Долина Івано-Франківської обл.

 


9:00 – виїзд зі Львова.
11:00 – кава-брейк.
11:30 – Розсадник «Долина Агро». Екскурсія до сертифікованого розплідника in-vitro саджанців чорниці високорослої (лохини).
13:30 – майстер-клас з обрізки лохини від білоруського експерта Олександра Березіна, власника компанії «Берклі» (м.Брест) на лохиновій плантації Віктора ДИТИНКО. Відповіді на запитання ягідників.
15:00 – обід.
16:00 – виїзд у Львів.

 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here